Jag är en berättare med bred repertoar. Jag berättar gärna sagor, ofta lite ovanliga, men också egna historier. Mina egna historier har tillkommit med hjälp av en metod, som jag kallar minnesfiske och har sin grogrund i min barndom och uppväxt nere i sydvästra Skåne.
Stämningen i berättarstunden är något mycket speciellt. Det uppstår en tät, mycket laddad atmosfär. Har man upplevt detta några gånger, som lyssnare eller berättare, förstår man vilken kraft som finns i en muntlig berättelse. För mig är samspelet med publiken det viktigaste – ett samspel där man får lika mycket tillbaka som man själv ger ut.

Min publik är i alla åldrar mellan 8 och 100 år. Jag berättar däremot inte gärna för mindre barn. Förutom berättande på en rad olika skolor, bibliotek och föreningar har jag bl.a. berättat på:

Berättarnas torg, Stockholm

Den gamle fynske landsby, Odense

Festival of seven tounges, Lausanne

Gamla Kassan, Landskrona

Gamla torg, Ljungby

Gammlia, Umeå

Helsingborgs stadsteater

Kildemarket, Tisvilde

Kongens have, Köpenhamn

Kulturen i Lund

Ljungby berättarfestival

Pumphuset, Borstahusen

Skellefteå berättarfestival

Slottsskogen, Göteborg

StoryBazaar, Köpenhamn

Teater Arken, Helsingborg

Teater Sagohuset, Lund

Tisvilde Bio, Tisvilde

Tyko Brahemuseet, Ven

Vikingatider, Löddeköpinge

Sedan15 år ingår jag i Berättarklubben i Landskrona. Vi är en grupp berättare, som tycker om att berätta tillsamman. Vi anordnar bl.a regelbundet berättarkaféer på Teaterrestaurangen i Landskrona.

2008 fick vi Landskrona stads kulturpris.

Jag är också djupt engagerad i den svenska berättarrörelsen och sitter sedan några år tillbaka i Berättarnätet Sveriges styrelse.

 

 

Min blogg